Novinka: Výberový jedálny lístok pre mamičky po pôrode

Novinka: Výberový jedálny lístok pre mamičky po pôrode

Od 11. júla 2022 sme  zaviedli novinku v stravovaní pacientov. Mamičky po pôrode a pacientky na II. Gynekologicko-pôrodníckej klinike SZU majú možnosť doobjednať si za doplatok nadštandardné menu.

 

Nemocničná strava je všeobecne predmetom častej nespokojnosti pacientov, ktorá je ešte vypuklejšia u tehotných žien a mamičiek po pôrode.  „Záleží nám na spokojnosti pacientok a klientok s poskytovanými službami v našej nemocnici, preto sme pre ne pripravili novinku. Majú odteraz možnosť zvoliť si menu, ktoré je zostavené s maximálnym ohľadom na ich potreby stravovania počas pobytu v nemocnici a zároveň je rozmanitejšie, ako štandardne ponúkaná strava,“ vysvetlila Miriam Lapuníková, riaditeľka nemocnice.

 

Denné menu sa skladá z raňajok, desiaty, obeda, olovrantu, večere a druhej večere. Súčasťou menu sú potraviny ako losos, teľacie mäso, cuketa, kuskus, müsli, veľa zeleniny, 100% hroznová šťava, rôzne druhy kaší, atď.,“ priblížila vedúca nutričná terapeutka Ľubomíra Tósegiová z oddelenia liečebnej výživy.  

 

Vzhľadom na výber a pestrosť vstupných surovín z ktorých sa pokrmy pripravujú, je cena menu vyššia oproti cene stravy hradenej z verejného zdravotného poistenia. Pacientky si preto  doplácajú  12 € na deň.

Jedálny lístok je zostavený v tejto fáze tak, že pacientka, klientka si objednáva denné menu ako celok na niekoľko dní vopred. Jedálny lístok majú mamičky a pacientky kliniky k dispozícii na každej izbe a od pôrodnej asistentky dostanú objednávkový formulár, kde označia, na ktorý deň si menu objednávajú. Vyplnený formulár odovzdajú službukonajúcej pôrodnej asistentke.  

 

Objednanie nadštandardnej stravy je dobrovoľné. V prípade, ak si nezvolia výber nadštandardnej stravy počas hospitalizácie, bude pacientkam poskytnutá strava hradená z verejného zdravotného poistenia, ktorá rovnako spĺňa všetky kvalitatívne nutričné požiadavky.

 

„Veríme, že sa táto služba stretne so záujmom. V najbližších mesiacoch by sme ju radi rozšírili aj na ďalšie oddelenia spolu s bohatším výberom jedál v ponuke  nadštandardného menu,“  doplnila riaditeľka nemocnice.

 

Nemocničná strava je zároveň liečebnou výživou a významne ovplyvňuje liečebný proces pacienta. V nemocnici poskytujeme až 37 rôznych diét, ktoré sú prispôsobené potrebám pacientov s rôznymi ochoreniami.

 

 

image_pdfimage_print